احمد بیگدلی (زادروز ۲۶/۰۱/۱۳۲۴) در اهواز به دنیا آمد. پدر ایشان عزیز بیگدلی و مادرشان گوهر خانم میباشد.
ایشان در سال ۱۳۲۹ خورشیدی به اتفاق خانواده به شهر آغاجاری رفتند. احمد بیگدلی در سال ۱۳۴۵ دیپلم ریاضی را از دبیرستان فرهنگ اهواز کسب نمودند. احمد بیگدلی در تابستان سال ۱۳۴۵ ازدواج نمود و مهرماه ۱۳۴۵ به عنوان سپاه دانش جهت انجام خدمت نظام وظیفه به یکی از روستاهای زرند در استان کرمان رفتند.
پس از پایان خدمت وظیفه خود در مهرماه سال ۱۳۴۷ به استخدام اموزش و پرورش لاهیجان درآمده و اینبار از جنوبیترین نقطه ایران به همراه همسر خود به شمالترین نقطه ایران جهت تدریس عزیمت نمودند.
احمد بیگدلی کار داستانویسی را از همین سال ۱۳۴۷ بطور جدی شروع نمود. اولین داستان ایشان در مجله ادبی فردوسی در همان سال به چاپ رسید. ایشان در سال ۱۳۵۱ به دزفول منتقل شدند و در دزفول به تاتر روی آوردند که آن نمایشنامهها توسط گروه تاتر دزفول با همراهی غلامحسین ضیاپور، حمید مهرآرا، عبدالرضا ملهمی و دیگر علاقه مندان جوان شهر دزفول به صورت تله تئاتر در تلویزیون مرکز آبادان ضبط و از شبکه سراسری پخش گردید. ایشان در سال ۱۳۵۴ به اهواز منتقل شدند و در این شهر نیز کار تاتر را ادامه دادند. نمروفترین نمایشنامههایی که ایشان در این زمان ارائه دادند مهری و تا عمق ماسهها بود.
احمد بیگدلی در در سومین جشنواره تاتر شهرستانها در تهران در سال ۱۳۵۶ با روی صحنه رفتن نمایش دالو به شهرت رسید اما در تمام این مدت تمایل به داستاننویسی در ایشان باعث شد تا به نوشتن نقد و مقالات در زمینههای تاتر و سینما به پردازد.
احمد بیگدلی در سال 1356 به دانشکده هنرهای دراماتیک راه یافت و در سال 1360 آن را نیمهکاره رها کرد و به یزدانشهر در حاشیه نجف آباد مهاجرت نمود و تا این تاریخ به اتفاق خانواده اش در آن سکونت دارد.
ایشان در سال 1364 به اتفاق علی یزدانی، حسن محمودی و سید رضی آیت نشست ادبی جمعه را تشکیل دادند که به مدت 10 سال این نشست ادامه یافت.
اولین مجموعه داستان ایشان با نام «شبی بیرون از خانه» در سال 1374 توسط نشر مینو در اصفهان منتشر شدو سپس دومین مجمموعه داستان ایشان با نام «من ویران شدهام» در سال 1381 توسط انتشارات نقش خورشید انتشار یافت.
احمد بیگدلی در سال 1376 از آموزش و پرورش نجف آباد بازنشسته شد. اشان مدتی در دانشگاه پیام نور این شهر مشغول به فعالیت شدند و همزمان با تدریس فیلم نامهنویسی در انجمن سینمای جوانان نجفآباد (به مدت 12 سال) در مراکز خصوصی اصفهان نیز به تدریس پرداختند. طی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۲ مجموعه داستانهای آنای باغ سیب و آوای نهنگ را به رشته تحریر درآوردند.
احمد بیگدلی برای بیش از 40 فیلم مستند گفتار متن نوشتهاند که در اولین جشنواره فیلم یادگار گفتار متن فیلم مستند «پاسارگاد» ساخته مهرداد زاهدیان برنده جایزه بهترین متن گردید.
در سال 1385 رمان اندکی سایه ایشان برنده بیست و چهارمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی گردیده بود و این لحظهای بود که توجهات همه را به ایشان جلب نمود و برایشان شهرت فراوانی به همراه آورد و بر فعالیتهای ادبی حرفهای ایشان نیز افزود.
مجموعه داستان آوای نهنگ ایشان برنده هفتمین جایزده کتاب فصل شد.
* منبع: وبلاگ احمد بیگدلی - سایههایوحشیباد